Vánoční besídka 124.územní skupiny (ÚS)

INTERNATIONAL POLICE ASSOICIATION (IPA) Sekce České republiky

v roce 2009

     Vánoční besídka pro děti se již tradičně konala dne 5. prosince 2009 v hotelu Barbora na Zbraslavi. V úvodu programu předsednictvo 124. ÚS IPA ocenilo Mgr. Karla NEDOMU za dlouholetý aktivní přínos k rozvíjení spolupráce a kulturních vztahů s IPA „Pamětní plaketou“ této územní skupiny. Karel Nedoma působí na základní umělecké škole Zbraslav jako ředitel a vyučuje zde sólový zpěv. Zároveň je člen zastupitelstva městské části Zbraslav. Další osoba, která byla oceněna touto plaketou byla Mgr. Renata HŮRKOVÁ, starostka městské části Zbraslav. Dalším významným momentem této akce bylo, že se začal realizovat propagační projekt. Začal se totiž natáčet film o IPA a o 124. ÚS IPA., na který jsou již zpracovány podklady ke scénáři.

     Vlastní program vánoční besídky  již tradičně vyplnilo vystoupení dětí ze zbraslavské školy, vystoupení kouzelníka a P. Rézová si s dětmi zazpívala. Na závěr kulturního programu bylo rozdávání dárků Mikulášem, andělem a čertem. Ani tradiční tombola zde nechyběla a děti si již při vstupu do sálu tipovaly, kterou hračku by rády vyhrály. Po zábavě a s trochou strachu při přijímání dárků od čerta se děti mohly občerstvit. I letos k uzenině na zlepšení chuti byly koláčky s vlaječkou 124. ÚS IPA.

     Dle vyjádření dětí, ta letošní besídka se oproti loňské více líbila. Jak se zdá, je pořád co zlepšovat. Na závěr poděkujme všem sponzorům, kterými byli: Matador, ZPMVČR, ZŘUD-Masokobinát CZ, AllToys, Amadeus, Hortim International, Bambule, VSK Dušek, J. Horákovi, Textil Charvátová, organizátorům především J. Radovi, V. Mackovi a jejich manželkám, předsednictvu 124.ÚS IPA, účinkujícím ze zbraslavské školy a vůbec všem, kdo se na besídce podílel. (7.12.09 KEŠ)