Setkání majitelů vozů značky CHEVROLET CORVETTE - PRAHA 2008

 

     Již tradičně se ve dnech 19. -2O. července 2008 uskutečnilo 8. mezinárodní setkání majitelů vozů Corvette. První den srazu byl na Výstavišti v Holešovicích. Přesné místo určovaly například GPS souřadnice:, které byly: 50°06´19.0´´ sš a 14°25´52.0´´vd. Po shromáždění cca 240 vozů v 15:OO hodin započala  Spanilá jízda Prahou. Trasa vedla z Výstaviště Argentinskou přes Hlávkův most na Václavské náměstí, dále po Sokolské na Nuselský most směrem na náměstí Hrdinů, Podolské nábřeží k Národnímu divadlu a na Újezd. Odtud na náměstí Kinských, Strahov, Pohořelec a na Hradčanské náměstí.

     Zde se uskutečnilo krátké 15 minutové společné fotografování. S kolegy z policejního doprovodu si zašel pohovořit i šéf všech dopraváků vrchní rada plk. Mgr. Martin Červíček. Po přestávce směřoval konvoj vozů na Pohořelec, Jelení, Chotkovou na Malostranské náměstí do Zborovské, Strakonickou, Zbraslav, na most Závodu míru a do kempu ve Skochovicích. Možnost zajet do centra bylo díky spolupráci s Policisty ČR Správy hlavního města Prahy a členy 124. ÚS INTERNATIONAL POLICE ASSOCIATIN sekce ČR. Ti dohlíželi na bezpečnost silničního provozu.

 

     Po příjezdu do Skochovic bylo možné zaparkovat automobily v uzavřeném areálu, kde byly hlídány. Nedělní program započal v 11:00 hodin odjezdem parníku BASTELT z kempu Skochovic do centra Prahy. Ve 13:00 hodin přijel parník ke Karlovu mostu, odkud si mohli majitelé Corvett prohlídnout centrum Prahy. V 17:00 hodin autobus odvezl účastníky výletu zpět. Tam si mohli majitelé vozů Corvette nechat udělat kompletní servis svých miláčků specializovanou firmou.

 

 

  

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

    A na poslední fotografii vidíte naše dopraváky, kteří důstojně reprezentovali policejní sbor na „Spanilé jízdě“ – v oranžovém tričku vlevo šéf všech dopraváků vrchní radu plk. Mgr. Martin Červíček, který za námi přišel na Hradčanském náměstí i se synem.

     Když se podíváte blíže, musí Vás napadnout otázka: „Proč jenom v Praze chybí více jak 100 dopraváků ?“ – vždyť jim to sluší :-D

JUDr.J. Vorel