XVI. mezinárodní setkání majitelů motocyklů Harley Davidson v roce 2009

 

      Poslední květnový víkend roku 2009 byl svátkem motocyklů. Nejen, že se konal sraz majitelů motocyklů Čechie v Horních Počernicích, ale uskutečnilo se XVI. Mezinárodní setkání majitelů motocyklů Harley Davidson v kempu na Džbáně. Toto setkání probíhalo ve dnech 29. - 31. 5. 2009. Počasí sice nepřálo, protože pršelo, ale 30. květen, nejen pro děti se svalovou dystrofií, to byl den splněných přání. Před kempem byl pro ně připraven dětský den plný soutěží a možností povozit se na úžasném stroji, zvaný Harley. Výjimečný den byl i pro některé motorkáře. Byli totiž přijmutí do Harleye klubu jako noví členové.

 

 

      Samozřejmě i letošní ročník se neobešel bez spanilé jízdy Prahou. Dne 30. května v 11 hodin začali opouštět tyto stroje kemp Džbán. K vyjíždějícím se postupně připojovali ti, kteří v kempu nenocovali. Spanilá jízda vedla obvyklou trasou. Z kempu se jelo na Prašný most, Letenskou plání na Hlávkův most, Wilsonovou k Václavskému náměstí, dále Mezibranskou do Žitné, pak na Kalovo náměstí, přes Jiráskovo náměstí k Národnímu divadlu. Dále na Palachovo náměstí, Klárov, Prašný most a Evropskou ulici zpět do kempu Džbán.

      Když přirovnáme „jezevčíkové“ motocykly Čechie nazývané tak pro svou dlouhou konstrukci k mohutným strojům Harley, pak jejich jízda s jezdci v kožených oblecích připadá jak přesun brouků. Množství řádově 300 strojů nebylo možné přehlednout. Proto i do této akce byla zapojena Policie ČR KŘP hlavního města Prahy a členové 124. US IPA sekce ČR.

 

      Motocykly Harley Davidson dokážou nadchnout nejen své majitele, ale i diváky pro svou karosářskou práci a dizajn, ale i pro svoji schopnost z dospělého muže najednou udělat dítě, které svou hračku velice miluje.

10.6.2009