Malé dobrodružství v Praze na řece Vltavě s  IPA Traunstein

 

Lidé si od nepaměti staví svá obydlí v blízkosti řek. Tak je tomu i v Praze. Okolo koryta řeky Vltavy, která Prahou protéká, si vystavěli domy i paláce, na úpatí postavili mosty. Plují po ní na lodičkách i lodích, aby se podívali na svá díla, která voda občas poničí a přitom se na řece rekreují, jedí a pijí.

 

Prahu z hladiny řeky si také prohlédla i skupina KPI Traunstein dne 29. června 2007. Mnoho z účastníků výletu bylo členů INTERNATIONAL POLICE ASSOCIATION, konkrétně IPA Traunstein a IPA Berchtesgaden v Bavorsku, SRN. Vybrali si tuto možnost proto, že jejich pobyt v Praze byl velice krátký a chtěli z města vidět co nejvíce. Jejich návštěvu Prahy jim zpříjemňovali naši kolegové ze 124.ÚS IPA sekce ČR V. Dušek, J. Rada a V. Macek.

 

Setkání mělo velmi přátelskou atmosféru. Hovořili především s R. Meirem, E. Reidlem, Ch. Kirschem a A. Wohlschlagerem. Možná k tomu přispěla i samotná místa projížďky a počasí. Bylo příjemné počasí, mnoho budov bylo po povodních opraveno, u řeky bylo vidět nové kavárničky s lampičkami, vyhrávala příjemná hudba a tak na lodi byla romantická nálada. Přátelé z Bavorska viděli nejen moderní stavby jako je Barrandovský most nebo Tančící dům, ale i starobylý most Karlův, Pražský hrad, Emauzy, Národní divadlo, jakož i sídlo současné vlády, Strakovku. A tak projížďka lodí byla pro ně malé dobrodružství, protože viděli od řeky nejen minulost, která se promítá až do současnosti, ale mohli si pohovořit i s novými kolegy a přáteli z mezinárodní policejní asociace ze 124.ÚS z Prahy.

foto a text KEŠ