Turnaj v kuželkách

 

V dubnu letošního roku předsednictvo 124. územní skupiny (ÚS) INTERNATIONAL POLICE ASSOCIATION (IPA) sekce ČR zorganizovalo turnaj bowlingu. Pro porovnání s tímto turnajem, zorganizovalo dne 14. října 2008 v Účelovém zařízení Policie ČR Správy hl. m. Prahy ve Strašnicích turnaj v kuželkách.

Rozdíl od bowlingu účastníci poznali ihned, když přistoupili ke drahám. Koule neměli otvory pro prsty a nebyly různě veliké jako v bowlingu. Jinak průběh turnaje byl podobný. I pro prvá tři místa byly připraveny diplomy a ceny, které připomínaly vlastní soutěž.¨Ostatní účastníci obdrželi alespoň diplom za účast v přeboru.

                                                

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

       

        Vlastní přebor začal v 17 hodin pod dozorem hlavního rozhodčího p. Stejskala a PC, které zapisovalo úspěchy jednotlivých soutěžících. Přeborníci, kteří čekali až se pro ně uvolní dráha, měli možnost se občerstvit v příjemném prostředí účelového zařízení areálu a zároveň sledovat úspěchy svých soupeřů. Prvé místo obsadil Josef Pazderník se 424 body, druhé místo obsadil Pavel Jakubík se 418 body, třetí místo obsadil Vojtěch Fanfule se 404 body a čtvrté místo Jan Klaus se 400 body. O tom, že je rozdíl mezi bowlingem a kuželkami bylo znát i na předních umístěních. Pro porovnání můžu uvést příklad. V bowlingu Honza Klaus  získal prvé a Pepa Pazderník druhé místo. V kuželkách se umístění zamíchalo.

 

        Všem dobře umístěným blahopřejeme. Ostatní sice neobdrželi ceny, ale získali dobrý pocit ze soutěžení, možnost se v klidu s kolegy sejít a vychutnat přátelské ovzduší, které zde vládlo.                                                                                                                                                                                                                                      21.10.2008 KEŠ