Společenská akce

124. územní skupiny (ÚS) INTERNATIONAL POLICE ASSOCIATION (IPA) Sekce ČR

- Projížďka lodí po Vltavě -

 

Předsednictvo 124.ÚS IPA sekce ČR při skončení 3. společenského večera  zvažovalo příští společenskou akci nějak zpestřit. Z těchto důvodů se zodpovědní funkcionáři rozhodli udělat společenský večer na lodi. Již při návrhu si byli vědomi, že takováto akce je oproti společenskému večeru finančně náročnější. Pozvánky na tuto akci proto již rozeslali před dovolenými a očekávali, jak se loď naplní. Již tradičně tuto akci spojili s účastí pracovníků vězeňské služby. Když se však přiblížil termín akce, prodaných lístků bylo málo. Z těchto důvodů se započalo s propagací této akce. Nakonec vše dobře dopadlo. Zájemců o tuto akci byl dostatek. Jen se na poslední chvíli změnila loď a místo Bastei jsme uskutečnili projížďku lodí Andante.

A tak 11. září 2009 se před 18 hodinou loď začala naplňovat. Stoly v klimatizované restauraci s 60 místy se zcela obsadily. Kuřácký salonek s 10 místy se  také téměř zaplnil. A i na vyhlídkové palubě nebylo kam se posadit.. A tak po půl sedmé loď Andante – pojmenovaná podle italského slova andare – pomalý pohyb, pomalu odrazila od břehu.

Hudební skupina The Evergreens ve složení Miloš, Petra a Marcela započala na horní palubě vyhrávat. V souvislosti s názvem lodi a pěknou hudbou se tanečníkům vybavil text písně od ABBY „“andante, andante –volně také přeloženo jako POZVOLNA, POZVOLNA, který začíná slovy:

 

 

 

 

 

Ber to s klidem, se mnou prosím.                       

Dotýkej se mě zlehka, jako večerní vánek.

Dej si na čas, dělej to pomalu.

Pozvolna, pozvolna, jen nech sílit pocity.

 

Měj své prsty měkké a lehké.

Nech své tělo být sametem noci.

Dotkni se mé duše, ty víš jak.

Pozvolna, pozvolna, teď jdi na mě pomalu.

 

 

 

 

 

Příjemná atmosféra na lodi byla až do konce plavby. Všichni s hudbou byli spokojeni a tanečníci muzikantům pomalu nedovolili ani dát si pauzu k jídlu. Horní palubou se přitom linula vůně grilovaného masa. A když se účastníci pochutnali na mase a pivu, mohli si vzít dort se znakem IPA. Kdo netancoval, kochal se krásami břehů řeky Vltavy. Mohli například spatřit Emauzy, plavební komoru Smíchov a další zajímavosti, které se vidí pouze od řeky. A i když loď plula pomalu, najednou bylo 22 hodin a plavba lodí skončila.

Na závěr je nutné za zdar akce především poděkovat Eugenovi Klímovi, Jarmilce Plevákové, samozřejmě hudební skupině The Evergreens a dalším organizátorům.17.09.09 KEŠ