Šipkový turnaj 124. územní skupiny (ÚS)

INTERNATIONAL POLICE ASSOCIATION (IPA) sekce ČR

     Jednoho letního odpoledne vznikl mezi členy IPA nápad uspořádat netradiční turnaj v hodu šipek na elektronické terče a později se začal tento nápad také realizovat. Vytvořily se pozvánky, pořídily ony „létající nástroje“ vybralo vhodné místo a sportovní klání mohlo začít.

 

     Turnaj se konal ve čtvrtek 22.10. 2009 na Praze 7 ve Sport baru VENUE 73 od 17.00 hodin. Sešlo se celkem 11 hráčů, kteří si vylosovali startovní číslo, podle kterého se zapsali do hracího systému - vyřazovací systém s možností jedné šance opravy prohry. Organizátoři ujasnili pravidla a vlastní turnaj mohl být zahájen. Hrála se hra „301“ na dva vítězné legy ( což znamená, že výhra musela být buď 2:0, nebo 2:1). Šipky sice některým hráčům zpočátku létaly mimo terč a trošku označily místní zdi, ale i tito hráči nakonec zabojovali o postup do dalších kol. S přibývajícím časem a menším počtem postupujících hráčů již někteří typovali své favority na celkové vítězství. Byla to hra smíšená, hráli muži i ženy, které se opačným pohlavím nenechaly nijak zastrašit a bojovaly co jim síly stačily.

 

     Semifinálové a finálové boje byly velice vyrovnané a napínavé, mezi hráči na malou chvíli šlo stranou i přátelství a sranda a nastoupil soustředěný boj, ve kterém se na 4. místě umístil Josef Fall, třetí místo obsadil Eugen Klíma, na druhém místě se umístila Miluše Böhmová a první místo si zaslouženě s nulovou prohrou zajistil Ladislav Veselák. Hráči na 1. až 3. místě obdrželi, pohár, diplom a vitamínový balíček od sponzora turnaje, hráč na 4. místě si odnesl jako cenu útěchy vitamínový balíček.

 

     Dalším speciálním oceněním večera byla cena za nejlepší ženský výkon, v podobě diplomu a zlaté šipky na podstavci, kterou si vybojovala  a domů odnesla Miluše Böhmová. Zkrátka nepřišel nikdo kdo se dostavil, protože každý účastník turnaje obdržel hned na začátku večera krásný odznáček IPA 124. ÚS Praha VII.

     Celková atmosféra turnaje byla velice přátelská a zdravě bojovná. Byly také pořízeny fotografie, aby si účastníci mohli i později své výkony a zážitky připomenout.

Na závěr je potřeba poděkovat všem, kteří se na tomto turnaji podíleli jak organizačně, tak sponzorsky. Všichni společně se můžeme již teď těšit na příští šipkový turnaj.

MiBo  27.10. 2009