3. společenský večer

124.územní skupiny (ÚS)

INTERNATIONAL POLICE ASSOCIATION (IPA) sekce České republiky (ČR)

 

     Předsednictvo 124.ÚS na základě zkušeností z organizování druhého společenského večera započalo s přípravou třetího večera, již při vytváření plánu činnosti ÚS. Termín byl určen na 17. duben 2009 a jako místo konání byla opět zvolena  Zotavovna VS ČR Praha Na Květnici. Na propagaci této akce a na prodej vstupenek byl proto dostatek času. Jejich distribuci prováděl E. Klíma. Úspěšnost jeho činnosti bylo možné spatřit při pohledu do sálu – každý stůl byl totiž plně obsazen. Jen někde, kde bylo místo pro hosty, pár židlí zelo prázdnotou.

      Každého účastníka večera vítala J. Pleváková, naše organizátorka kultury.  Dařilo se jí to velmi úspěšně, protože každé dívce a ženě dávala na uvítanou květinu - kalu. Tento čin u ženského pohlaví způsobil, že se ženám na rtech objevil velmi hezký úsměv, který byl příslibem počátku dobré atmosféry večera.

       Před zahájením večera byly na obrazovkách v sále promítány fotografie z akcí 124. ÚS IPA. Novinkou večera bylo zajištění moderátora. Tím byl náš kolega, kytarista a bavič Honza Sailer. Jeho um bavit společnost se především projevil při zadávání a vyhodnocování soutěžního kvizu, který přepravil E. Klíma.

       V úvodu večera moderátor Honza nejdříve přivítal zástupce ÚS číslo 118 z Pražského Hradu vedené Leonou Novou, dále zástupce ÚS 111 z Policejní akademie vedené jeho sekretářem Liborem Kovárníkem a zástupce sponzorů od společnosti Euro Security Products. Přivítal také K. Styblíkovou z tiskového oddělení krajského ředitelství policie hlavního města Prahy a jejího manžela z vrcholného managementu Městské policie hl. m. Prahy, zástupce vězeňské služby, členy 124. ÚS IPA., jejich doprovod a další hosty.

       K tanci a poslechu byla zajištěna hudební skupina The Evergreens s její vedoucí a zpěvačkou Petrou Rezovou. Přítomní tuto skupinu hodnotili velmi pozitivně. Z pohledu neslyšícího to bylo možné hodnotit tak, že musejí být dobří, protože taneční parket při jejich produkci byl stále plný. Program večera byl poměrně bohatý. Byl prolínán hudbou a tancem. První bod programu bylo vystoupení dětí ze Sokola  Pečky pod vedením Ivety Šebestiánové. Jejich výrazné oblečení, které při tanci zvýrazňovalo pohyb, upoutalo diváky již při jejich nástupu. Po pohybu mládí jsme mohli hodnotit břišní tanec Anety Šebestiánové. Po pohybech těl si sami účastníci večera museli rozpohybovat své mozkové buňky při odpovědích na soutěžní kviz. Byly odevzdány dvě shodné odpovědi se stejnými počty bodů a tak byli dva vítězové. Proto cena, dort se zeměkoulí, byl rozdělen na dvě půlky. Po krátké hudební produkci se zase naše oči mohly pokochat předtančením latinskoamerického tance v podání Martina Krause a Markéty Borecké. Pak se již účastníci večera bavili sami a předváděli své taneční kreace.

       Ti netrpěliví začali pokukovat po cenách do tomboly, takže organizátorům nezbývalo nic jiného než provést losování cen. První cenou byl rotoped a mezi dalšími cenami byly například sazenice květin, kulma, šlehač, plyšové hračky, obal na CD, sluneční brýle, vitamíny, vrtačka, baterky, lustr…. Ceny se rozdaly a moderátor Honza jménem 124. ÚS poděkoval sponzorům: Euro Security Products, Globusu Černý most, Mironetu, Bauhausu Průhonice, velkoskladu Wiky – Hračky Průhonice, železářství Rousek Nusle a Břenda Malešice, zahradnictví Zavadil Hostivař, Giga sport Průhonice, Zdravotní pojišťovně MV, Elektrowordu Průhonice, Textilu Charvátová Zbraslav a dalším. A pak nastal ten správný taneční rej. Výhra v tombole většinu přivedla na vrchol spokojenosti a pozitivní nálady. I hudební skupina vycítila náladu v sále a tak začala hrát i na přání tanečních párů.

   

        Závěrem je nutno poděkovat všem organizátorům večera 124. ÚS IPA, především těm, kteří přispěli k dobré náladě v sále: J. Plevákové, J. Bobuskému, který se podílel na zajištění tomboly, moderátorovi H. Sailerovi, všudypřítomnému V. Duškovi, vedení VS ČR, která k uspořádání večera propůjčila svůj sál a také E. Klímovi, i když se večera nezúčastnil.

        Byla půlnoc, spokojení lidé se rozcházeli do svých domovů, hudební skupina balila aparaturu a přitom jsem zaslechl, jak si její členové říkají, že to byl hezký večer a že pro tak pozitivně naladěné lidi již dlouho nehráli.

24. 4. 09 KEŠ