Tenisový turnaj

mezi členy 124. územní skupiny (ÚS) INTERNATIONAL POLICE ASSOCIATION (IPA) sekce ČR

a příslušníky Vězeňské služby České republiky (VS)

 

            Dobrá a úspěšná spolupráce se rodí pomalu a je lepší, když se vytváří nejdříve v maličkostech a pak se postupně rozšiřuje. Takto se vytváří i spolupráce mezi 124. ÚS IPA a Vězeňskou službou ČR. Ze strany 124. ÚS IPA započala využitím restauračního zařízení Na Květnici. Pak spolupráce pokračovala účastí kolegů VS na námi organizovaných společenských večírcích. Následovala domluva o možnosti uspořádat mezi IPA a VS tenisový turnaj. Potom už bylo nutné, domluvené realizovat. Ze strany 124. ÚS IPA se na přípravě podíleli J. Pleváková, E. Klíma a V. Dušek.

 

  

 

A tak se mohl dne 21. května 2009 od 12 hodin tenisový turnaj na antukovém hřišti Na Květnici mezi IPA a VS uskutečnit. Ředitelem a zároveň i hráčem turnaje byl E. Klíma. Byl ten, kdo zajistil účast hráčů na turnaji, ale byl i hnacím motorem, aby turnaj řádně proběhl. Mimo něj dohled nad průběhem turnaje prováděl sekretář 124. ÚS L. Pelikán. Pro reprezentaci 124. ÚS IPA, aby ÚS byla řádně zviditelněna, bylo pro tuto příležitost všem hráčům zajištěno tmavě modré tričko s logem 124. ÚS IPA. Samozřejmě bez praporu IPA nemohl přebor začít. Tak tato insignie byla na kurtu vyvěšena. Na druhé straně VS zajistila mimo diplomů všechny ceny do turnaje soutěže.

 

 

 

Turnaje se zúčastnilo šest soutěžících, členů IPA a pět soutěžících ze strany VS. Soutěžící byli rozdělení do čtyř skupin. Hrálo se systémem každý s každým na jeden set. Z každé skupiny postoupili první dva hráči. Takže byly dále vytvořeny dvě skupiny, kam byli rozděleni postupující. V jedné skupině byly 3 členové IPA a jeden soutěžící VS. V druhé skupině bylo rozdělení obdobné. Z těchto skupin pak už postupovali pouze vítězové jednotlivých zápasů, kteří se utkali ve dvou semifinálových zápasech. Poražení pak hráli na jednom kurtu o umístění na celkovém třetím a čtvrtém místě ve složení p. Slezák a p. Hecker. Zápas se hrál na jeden vítězný set, ve kterém zvítězil p. Hecker, který se tak umístil na třetím a poražený p. Slezák skončil na čtvrtém místě. Poté následovalo to nejlepší. Hrálo se totiž finále o prvé a druhé místo. V něm se utkali pánové Šic a Hanzlík. Zápas se hrál na dva vítězné sety a skončilo vítězstvím Luboše Hanzlíka 6:3 a 6:2. Diváci a spoluhráči se shodli na tom, že na obou stranách družstev jsou bojovníci, kteří soupeřovi nedali nic zadarmo.

 

 

 

Po ukončení turnaje se všichni zúčastnění sešli v restauraci Na Květnici, kde bylo provedeno celkové vyhodnocení turnaje a předání cen.

 

Celkové umístění soutěžících :     1. místo                      Hanzlík

                                                               2. místo                      Šic

                                                               3. místo                      Hecker

                                                               4. místo                      Slezák

 

            Prvé, druhé a třetí místo tak získala 124. ÚS IPA. Čtvrté místo obsadila VS.

 

           Závěrem je možné říci, že tento turnaj byl dalším krokem ke zkvalitnění spolupráce mezi 124. ÚS IPA a VS. Dle vyjádření nejen soutěžících, ale i pozorovatelů se turnaj líbil a bylo předběžně domluveno, že další turnaj by se mohl uskutečnit na podzim v areálu STROMOVKA, kdy by byla opět pořadatelem 124. ÚS IPA. 23.6.09